Eğitim Destek Koordinatörlüğü -

SOCAR ve EÇEV'in Birlikte Düzenlediği '2021 Yaz Okulu Oyun Tabanlı Sürdürülebilirlik Atölyeleri' Tamamlandı

1.   Eğitim Destek Koordinatörlüğü
  2. Haberler

SOCAR Türkiye'nin katkılarıyla Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) tarafından düzenlenen '2021 Yaz Okulu Oyun Tabanlı Sürdürülebilirlik Atölyeleri' tamamlandı.

Çevrim içi olarak düzenlenen atölyelerde BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'nı oyunlaştırarak anlatıp, çocuklara çevresel, toplumsal ve ekonomik sorunları anlama ve çözüm geliştirme bilinci aşılanması hedeflendi.

SOCAR Türkiye, ''Çevre ve doğal kaynaklara duyarlı sürdürülebilir üretimi, faaliyetlerinin odak noktası haline getiren SOCAR Türkiye, sürdürülebilirlik konusunda farkındalığı arttırmak ve gelecek kuşakları bilgilendirmek adına önemli bir çalışmaya daha destek oldu.'' şeklinde açıklama yaptı.

İklim ve Ekosistem, Sürdürülebilir Şehir ve Topluluklar, Sağlık ve Refah, İnsan Odaklı Yaşam ve Nitelikli Eğitim, Yoksullukla Mücadele, Güvenli ve Adil Bir Yaşam başlıklarındaki 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacını çocuklara benimsetmek amacıyla yola çıkılan projede atölyeler ise toplam 5 hafta sürdü.

50 ilkokul öğrencisi, konuşma çemberleri oluşturarak konu edilen sürdürülebilirlik başlıkları hakkında bilgi edinip kendi düşüncelerini ifade ettiler ve çözüm önerilerini tartıştılar. SOCAR Türkiye, programı tamamlayan öğrencilere 'Dünyanın Geleceği' adlı kutu oyununu hediye etti.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.