Eğitim Destek Koordinatörlüğü -

Türkiye'nin Yaratıcı Gençleri 'Artık'ları Heykele Dönüştürüyor

1.   Eğitim Destek Koordinatörlüğü

Türkiye'nin Yaratıcı Gençleri 'Artık'ları Heykele Dönüştürüyor

Sürdürülebilirlik ve çevre çalışmalarına verdiği önem ile bilinen İstanbul Havalimanı, sıfır atık hedefine ulaşma ve artık malzemeyi ileri dönüşümle değerlendirme bakış açısıyla bu yıl 'Atıktan Heykel' yarışması düzenliyor.

Dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğiyle bilinen İstanbul Havalimanı, 2019 yılında ARTWIST adıyla hayata geçen 'Atıktan Sanata' projesinin ardından bu yıl da 'Atıktan Heykel' yarışması ile üniversiteli gençler ile bir araya geliyor.

İGA tarafından projenin birincil amacı; sıfır atık hedefine ulaşmak için döngüsel ekonomi bilincinin geliştirilmesi, diğer amacı ise odağına konulan hassas gruplar için sosyo-ekonomik fayda sağlanması olarak belirlendi.

'Artıktan Heykel' yarışmasına katılım şartı ise Türkiye'deki üniversitelerin güzel sanatlar, mimarlık, tasarım ve sanat fakültelerindeki bölümlerden birinde lisans, yüksek lisans veya sanatta yeterlilik programında öğrenim görenlerin başvurması olarak belirlendi.

ARTWIST 2021 Artıktan Heykele Ulusal Yarışması için son başvuru tarihi ise 5 Kasım 2021.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.